diumenge, 12 de desembre del 2010

La resiliència


Ja tenim la nota de la PAC 2: com a l'anterior, potser no és la que ens esperàvem. En aquest cas, però, queda molt clar per què: ens hem atipat de contacte síncron, això és un dels motius. Quan vam ser conscients que això podria arribar a ser un problema per assolir l'assignatura ja teníem la PAC 2 entregada. Llavors vam fer una revisió de moltes coses, una d'aquestes, potser la més important, va ser la comunicació. El mal, però, ja estava fet; tot i així, hem reduït aquests tipus de connexions a una a la setmana, més en el cas d'alguna urgència, però hem decidit fer un gir i comunicar-nos més per l'espai de grup de la UOC. Encara que no hem arribat a temps en aquesta PAC, llenço un missatge de tranquil·litat als meus companys, això ho hem resolt i de cara a la PAC 3 ja està en funcionament.
Per altra banda hi ha hagut una utilització desigual del Delicious i sembla que algunes pàgines sense etiquetar correctament o amb introduccions poc detallades; això si ens ho haurem de repassar. Potser intentar homogeneïtzar més per la següent pràctica i repassar més, no queda altre. La presentació de la wiki ha sigut "Millorable"; de cara a la PAC3 haurem d'afegir més imatges i jugar més amb més tipografies; ja he vist que alguns companys ja ho han començat a fer. Llegeixo entre línies que ens inciten una mica a experimentar i millorar la presentació de cara a la següent. En aquest aspecte, podríem tornar a la idea de les sanefes; per altra banda, podríem també intentar editar les pàgines com comentava la Núria. Experimentem!!
Un altre tema és el de l'espai fitxers, potser no li hem donat l'ús que s'esperava, vam confiar en un primer moment en Google docs, perquè era la plataforma en la que treballàvem. Haurem de repassar el seu funcionament; potser ara, amb la gran quantitat de material que tindrem a la wiki, més allò que pugui quedar a Google docs, en podrem fer un bon ús.
Sembla una bogeria, però tot i que ens han donat la segona al front, m'agrada això de pensar i pensar en com millorar alguna cosa. Estic més tranquil perquè a diferència de la PAC anterior entenc millor les coses que no han funcionat.
Veig que en aquesta assignatura ens tocarà treballar de valent. No es tracta només de bones intencions, hem de treballar i treballar. Això és estudiar. Estic, però, content amb el grup que m'ha tocat, perquè en un principi no coneixia a ningú, així que podem dir que si estic ara satisfet és perquè he tingut sort. Tinc molta confiança en la nostra feina.
M'agradaria acabar amb una paraula que vaig descobrir fa poc, potser és molt coneguda, però això és el que més m'agrada, descobrir... És com conèixer a algú: tu no sabies que existia, ha fet la seva vida sense tu i, de sobte, pam!, l'acabes coneixent i penses que ha fet tantes coses sense tu, però teniu tantes coses en comú. Això, però, no passa sovint, com tampoc em passa sovint que descobreixo una paraula que m'agrada i que em ve de gust fer-la meva, utilitzar-la sovint. La paraula és resiliència, que és la capacitat per fer front a les adversitats de la vida, superar-les i fins i tot ser transformat positivament per elles.
Aquí queda això, companys; cadascú que en tregui el seu profit.

4 comentaris:

  1. Noi, no me n'he sortit de crear un espai lliure entre paràgraf i paràgraf. No sé pas què falla.

    ResponElimina
  2. Hola Hector,

    Jo, com que soc molt intel·ligent, no he hagut de cercar la paraula al google (http://ca.wikipedia.org/wiki/Resili%C3%A8ncia) [ :)) sort del google!]

    Nosaltres encara no tenim la nota, les ganes si, però la nota no. Tinc fe. Crec que em fet les coses bé, però...

    De tota manera, sigui quina sigui la nota, hi ha una cosa que no perdrem, la fantàstica experiència de compartir amb els companys.

    Salut!

    Kenneth

    ResponElimina
  3. Gràcies Héctor, pels ànims ;D
    Jo també crec que he tingut sort de tenir els companys que tinc!!
    I bones siguin les adversitats! si tot estigués anant rodat, no estariem aprenent ni la meitat del que estem fent, oi?
    Som-hi!!

    ResponElimina
  4. Anim company!

    No m'hagués pensat mai que la comunicaciço síncrona resultés un problema, nosaltres ho fem sempre de forma asíncrona, en fi, de tot se n'aproen ;)

    sort per la pac4!!

    ResponElimina